Deelnemers 2021

Bedrijven van 2021

Met trots presenteren wij de deelnemers van de Carrièredag Gezondheidswetenschappen Amsterdam 12 mei 2021. Je kunt op de logo's klikken voor een korte pitch van de bedrijven. Ook zie je dan wat het bedrijf bijdraagt aan de carrièredag.

Centraal Bureau voor de Statistiek
Amsterdam UMC Ethiek, Recht & Humaniora
Wageningen University & Research
MyTomorrows
ZonMw
PinkRoccade HealthCare

GGD Kennemerland
Chipsoft
LUMC Master Vitality and Ageing
Aethon
Sigra
De kleine consultant

Fincade
Extraordinary Life
SiRM
PGOsupport
Talent For Care
APsupport

Nederlandse Zorgautoriteit
Ksyos
Ilionx

Centraal Bureau voor de Statistiek

Het Centraal Bureau voor de Statistiek geeft een lezing.

“Voor wat er feitelijk gebeurt”
Ons werk heeft een enorme maatschappelijke en economische impact.
Op basis van onze onafhankelijke en betrouwbare informatie worden belangrijke beleidsbeslissingen genomen in Den Haag en in Brussel.
Provincies, gemeenten en bedrijven, maar ook individuele burgers hebben belang
bij de uitkomsten van onze onderzoeken.
Elke dag halen de resultaten van onze onderzoeken de headlines van het nieuws.
Bij het CBS werken mensen met diverse achtergronden nauw samen.
Wat iedereen gemeen heeft is de focus op onderzoeksresultaten van de
allerbeste kwaliteit.
Wil jij ontdekken hoe het is om als gezondheidswetenschapper bij het CBS te werken? Wil jij weten welke carrièremogelijkheden het CBS jou kan bieden?
Kom kennismaken, je bent van harte welkom!

Amsterdam UMC Ethiek, Recht en Humaniora

Amsterdam UMC Ethiek, Recht en Humaniora geeft een lezing.

Het Amsterdam UMC is een grote organisatie met daarin een hoop mogelijkheden voor de Gezondheidswetenschapper. Hoe zit dat precies? Als werknemers van het Amsterdam UMC met een achtergrond in de Gezondheidswetenschappen zouden wij jullie hierover graag informeren. Tijdens de lezing stellen wij het Amsterdam UMC aan jullie voor. Hoe zit deze organisatie in elkaar? Hoe is het om in een academisch ziekenhuis te werken als Gezondheidswetenschapper? Het streven is om zowel een breder als concreet inzicht te geven in de organisatie door ook stil te staan bij één van afdelingen binnen het Amsterdam UMC: Ethiek, Recht en Humaniora (EHR). EHR is een afdeling die zich richt op actuele ethische en sociaal-politieke thema’s door het doen van projecten, onderwijs en onderzoek. Het is eveneens een afdeling die nauw samenwerkt met de praktijk. Ook zullen we jullie iets vertellen over een van de onderzoeksgroepen; Ethiek en Psychiatrie en de projecten waar wij ons mee bezig houden onder andere binnen de forensische psychiatrie. Jullie zijn van harte welkom!

Wageningen University & Research

Wageningen University & Research heeft een stand op de bedrijvenmarkt.

Wageningen University & Research heeft nog geen tekst opgeleverd.

MyTomorrows

MyTomorrows geeft een lezing.

De geneesmiddelenontwikkeling maakt enorme sprongen, maar medische innovaties zijn pas waardevol als patiënten er toegang toe hebben. Patiënten en hun artsen weten soms niet welke medicijnen in ontwikkeling zijn voor bepaalde aandoeningen. myTomorrows is er voor hen. Wij helpen patiënten om alle mogelijke behandelopties te vinden en er toegang toe te krijgen. Door samen nieuwe deuren te openen, hopen we patiënten meer opties te bieden.

Mijn naam is Josefien Knoeff en ik ben Senior Project Manager bij myTomorrows. Tijdens deze lezing zal ik jullie inzicht geven in wat myTomorrows precies doet om patiënten eerder en beter toegang te bieden tot geneesmiddelen in ontwikkeling, én waarom we hier ooit mee begonnen zijn. Ook zal ik ingaan op wat ik precies doe tijdens een werkdag, waarom ik mijn baan zo leuk vind en hoe ik hier terecht gekomen ben.

ZonMw

ZonMw geeft een workshop en heeft een stand op de bedrijvenmarkt.

ZonMw
ZonMw stimuleert gezondheidsonderzoek en zorginnovatie binnen de gehele kennisketen, van fundamenteel onderzoek tot implementatie. Met allerlei subsidieprogramma’s stimuleren en financieren wij ontwikkeling en praktische toepassing op het gebied van preventie, zorg en gezondheid. Deze programma’s worden in veertien clusters uitgevoerd. Binnen een programma kunnen wetenschaps- en praktijkinstellingen onderzoek doen of op projectbasis vernieuwingen ontwikkelen, testen en uitvoeren.

Workshop
Heb jij de naam ZonMw al vaker voorbij zien komen, maar heb je geen beeld bij wat wij nou doen? Of heb je nog niet eerder van ZonMw gehoord, maar ben je wel nieuwsgierig naar de financiering van gezondheidsonderzoek? Wij geven je in deze workshop graag een beter beeld van het subsidieproces en het werk dat wij doen bij ZonMw.

Carrière opties
Binnen ZonMw zijn er geregeld kansen, met name ook voor starters op de arbeidsmarkt. We vertellen je graag meer over de verschillende functies en mogelijkheden binnen de organisatie.

PinkRoccade Healthcare B.V.

Pinkroccade geeft een workshop en staat op de bedrijvenmarkt.

Workshop diabeteszorg & patiëntenportaal: Efficiëntere zorg leveren door het gebruik van online vragenlijsten?

Consultancy in de ziekenhuizen op het snijvlak van zorg & IT. Klinkt leuk, maar wat ga je dan écht doen? Kruip in de rol van een Pinker! Je gaat in een breakout-groepje aan de slag met een casus over de diabetespoli in een fictief ziekenhuis. Zowel de artsen als patiënten zijn niet tevreden over het huidige zorgproces. Nu wil de poli graag online vragenlijsten op het patiëntenportaal implementeren. Precies een vraag die wij van ziekenhuizen krijgen.

We nemen je mee door de zorgprocessen en geven je tips om aan te denken. Tijdens het uitwerken komen de aanwezige pinkers, in de rol van arts en ICT manager, langs in de breakout-sessie. Stel ze vragen om zo tot de juiste uitwerking te komen en laat je uitkomsten zien in een elevator pitch. Kom je je creativiteit laten zien?!

GGD Kennemerland

GGD Kennemerland heeft nog geen tekst opgeleverd.

Chipsoft

Chipsoft geeft twee keer een lezing en staat op de bedrijvenmarkt.

De schouders eronder zetten en de beste zorgsoftware ontwikkelen. Met die spirit startten Hans en Gerrit Mulder in 1986 ChipSoft. Die no-nonsense mentaliteit is jaren later nog steeds de spil van ons bedrijf. Meer dan ooit zelfs, want de Mulders werken inmiddels met honderden ‘Chippies’ samen aan betere zorg.
Al deze talenten en ervaren routiniers krijgen de ruimte om zichzelf via cursussen en opleidingen door te ontwikkelen. En om eigen ideeën uit te werken. Die vrijheid geldt óók voor activiteiten met collega’s. Heb je een leuk idee voor een teamuitje of een evenement? Kom maar op! Want zo hard als er wordt gewerkt, zo hard wordt er ook gelachen.
Wat is typisch ChipSoft? Medisch specialisten de fijne kneepjes van onze software bijbrengen. Een oplossing ontwikkelen die de patiëntlogistiek in alle ziekenhuizen met HiX optimaliseert. Maar ook: samen lunchen en spelen met de hond van de directeur. Alles met een gezamenlijk doel: samen, in een goede sfeer, zorgen voor betere zorg. Met ICT-oplossingen waar patiënten, artsen en verpleegkundigen écht iets aan hebben. Doe je mee?

LUMC Master Vitality and Ageing

LUMC Master Vitality and Ageing geeft een lezing en staat op de bedrijvenmarkt.

Wil jij ook een pionier worden die ouderenzorg op een innovatieve wijze verandert? De eenjarige master Vitality and Ageing leidt jou op tot een professional die kan bijdragen aan de verbetering van de behoeften van ouderen. Je kan op systematisch wijze de uitdagingen van een vergrijzende samenleving analyseren. Ook kun je interdisciplinair bijdragen aan de vitaliteit en gezondheid van ouderen, rekening houdend met de perspectieven van ouderen. Na de master ga je aan de slag als onderzoeker, beleidsmaker of innovator.

Kom naar onze lezing of de bedrijvenmarkt en maak kennis met Vitality and Ageing en de vele carrièremogelijkheden. Zien we je daar?

Aethon

Aethon geeft een workshop en staat op de bedrijvenmarkt.

Wij zijn Aethon, werkgever van talent. We verbinden gedreven talenten, zoals jij, aan studiegerelateerde (bij)banen in de ouderenzorg en de gehandicaptenzorg. Werken in de zorg is spannend, uitdagend en vooral dankbaar. Cliënten zijn altijd blij als je langskomt om ze te helpen en een praatje te maken. Geef cliënten de zorg die zij verdienen in de thuiszorg of verpleeg-/verzorgingshuizen.

Solliciteer via deze link: https://www.aethon.nl/salus

SIGRA

SIGRA heeft een stand op de bedrijvenmarkt.

Sigra is een regionaal samenwerkingsverband van organisaties in zorg en welzijn. We zetten ons in voor passende ondersteuning en zorg in Noord-Holland Noord, Zaanstreek-Waterland, Amsterdam, Diemen en Amstelveen. Ons samenwerkingsverband telt 120 leden met in totaal meer dan 130.000 professionals voor 1,8 miljoen inwoners. We focussen ons op doelgroepen en thema’s waarbij samenwerking meer dan gemiddeld nodig is, met oog voor de meest kwetsbare mensen.

De Kleine Consultant

De kleine consultant geeft een workshop.

De Kleine Consultant is de eerste door studenten gerunde non-profit strategieconsultant in Nederland. Met als hoger doel: wij maken Kleine Consultants en onze klanten groot! We bieden strategisch advies daar waar het de meeste waarde toevoegt. Dat is voornamelijk bij start-ups, non-profit organisaties en maatschappelijke MKB.
In de afgelopen twaalf jaar hebben we al meer dan 300 strategische projecten uitgevoerd, hebben we meer dan 800 Kleine Consultants groot gemaakt èn zijn we gevestigd in acht Nederlandse steden en in Londen. Ons succes? Onze win-win-win formule: Wij ontwikkelen studenten. Wij helpen onze klanten. Wij leren van onze partners voor wie we een waardevolle talentenpool zijn.

Fincade

Fincade heeft een stand op de bedrijvenmarkt.

Wij helpen jou te ontdekken wat bij je past! Je weet dat je je steentje bij wilt dragen in de zorg, maar weet nog niet hoe je dit het beste kan doen. Je wilt ontdekken wat je mogelijkheden zijn en wat je daarvoor nodig hebt. Komt dit je bekend voor? In het unieke tweejarig Traineeship Finance & Zorg bij Fincade gaan wij je helpen.
Dit doen we door continue opleidingen, persoonlijke coaching en begeleiding tijdens uitdagende opdrachten bij organisaties in de zorgsector. Je leert alles over hoe de financiering van de zorg is georganiseerd, de toepassingen van wet- en regelgeving en wat de relatie is tussen zorgverleners en zorgverzekeraars.
Via ons Traineeship verdiep jij je in de financiële processen in de gezondheidszorg zodat jij weet wat alle veranderingen betekenen voor de financiële huishouding van een organisatie. Maak kennis met ons tijdens de Bedrijvenmarkt op 12 mei.

Extraordinary Life

Extraordinary Life geeft een workshop.

We are Extraordinary Life and we build communities around self-development and meaningful engagement.
At Extraordinary Life we care about Sense of Belonging, Radical Honesty and Seeking discomfort, with the aim to transform yourself. In Rotterdam our community consists of 200 diverse students from psychology, business, economics and arts and culture studies. What we have in common is a passion for self-development and deep connection.
In our workshop "What is Health to YOU?" we facilitate a reflection about your own life. In your studies, you learn about health science from a biological, managerial and policy perspective, but what does a healthy life mean to you? To create an extraordinary life for yourself, we dive into different aspects like career, family, friends and mindfulness.
Join us and find the Extraordinary in you!

SiRM

SiRM geeft een workshop.

Hoe zorgen we dat we de juiste zorg op de juiste plek bieden? Hoe houden we innovatieve geneesmiddelen tegen kanker beschikbaar? Hoe kan de kwaliteit van complexe zorg verder verbeteren?
Bij SiRM werken we aan actuele thema’s in de gezondheidszorg, die de levens van miljoenen Nederlanders raken. We geven strategisch advies gebaseerd op gedegen kwantitatieve, economische en conceptuele analyses aan beslissers op deze markt. We hebben uitgebreide sectorkennis en expertise in huis: de inhoud staat bij ons op de eerste plaats.
Bij SiRM werk je samen met gedreven, nieuwsgierige en authentieke collega’s. We bieden een uitdagende en inspirerende werkomgeving met strategische adviesopdrachten op topniveau en ruime opleidingsmogelijkheden. Je doet maatschappelijk relevant werk met een hecht en ambitieus team in een informele en collegiale werksfeer.

PGOsupport

PGOsupport geeft een lezing.

Hoe bevorderen we betere zorg vanuit cliëntenperspectief? Hoe leiden we ervaringsdeskundigen binnen onze organisatie op die deelnemen in zorgverbetertrajecten? Hoe werken we optimaal mee aan wetenschappelijk onderzoek? Hoe krijgen we de juiste input van patiëntenorganisaties voor onze onderzoeksvoorstellen?
PGOsupport is kennis- en adviespartner voor partijen die zich inzetten voor kwaliteit van zorg en kwaliteit van leven. Wij willen dat zorg en ondersteuning aansluit bij de behoeften en keuzen van patiënten/cliënten. Daarvoor is patiënten-/cliëntenparticipatie onmisbaar.
We werken daarvoor samen met en voor onder meer patiënten- en cliëntenorganisaties, zorgaanbieders, zorgverzekeraars, overheden en onderzoekers. We informeren, adviseren en scholen in effectieve en duurzame inbreng van het patiënten- en cliëntenperspectief. Want die inbreng is essentieel om samen meer te betekenen voor cliënten. Bij innovatie, beleid en uitvoering van zorg en ondersteuning. We trainen en adviseren zowel patiënten- en cliëntenorganisaties, als partijen die met hen willen samenwerken; zoals onderzoekers en beleidsmakers.
Tijdens de lezing vertelt Eva Vroonland, adviseur patiëntenparticipatie bij PGOsupport, meer over wat participatie is, hoe het veld van patiënten- en cliëntenorganisaties eruit ziet, en wat PGOsupport daaraan bijdraagt.

Talent for Care

Talent for Care geeft een lezing.

Talent for Care (T4C) biedt jonge, getalenteerde professionals met passie voor de zorg een tweejarig traineeship. In deze twee jaar ga je op 3 verschillende plekken in de zorgsector aan de slag als manager, adviseur of projectleider. Tegelijkertijd word je als Talent intensief getraind en gecoacht gericht op leiderschap in de zorg en welzijn. Betere zorg door beter leiderschap is waar T4C voor staat. Met onze leiderschapsontwikkeltrajecten voor diverse doelgroepen dragen we bij aan het mooier, effectiever, leuker en vooral verbeteren van de zorgsector.
In onze trajecten vormt persoonlijk leiderschap de rode draad. Bewust zijn van je eigen drijfveren, talenten en 'spatjes' en die van een ander is volgens ons een voorwaarde voor blijvend en prettig succes. Vanuit dit bewustzijn werken we met jou aan het versterken van je overall leiderschap: de invloed die je hebt op je team, organisatie en sector.
Wil je graag een bijdrage leveren aan het verbeteren van de zorg en ontdekken welke rol daarin goed past bij jou? Dan biedt het traineeship van Talent for Care je hiertoe de uitgelezen kans! Je leert jezelf beter kennen, werkt aan het vergroten van je persoonlijke effectiviteit en bouwt binnen no-time een groot netwerk op binnen zorg & welzijn. Ben je nieuwsgierig hoe dit traineeship er verder uit ziet en wil je met ons kennismaken? Schrijf je dan in voor de online sessie op 12 mei! Graag tot dan!

APsupport

APsupport geeft een lezing.

Onze professionals zijn ambitieus. Onze opdrachtgevers zijn groots. AP Support groeit, en met die gedachte zijn we doorlopend in gesprek met startende of ervaren professionals. Ben je toe aan een volgende stap in je carrière-ontwikkeling of ben je als HBO’er of WO’er nog niet uitgeleerd?
Wij bieden jou tal van mogelijkheden om jouw carrière te versnellen en je te blijven inspireren en ontwikkelen binnen jouw vakgebied. Dit doen we door middel van vakgerichte opleidingen en uitdagende opdrachten. Met deze opgedane kennis ga je het verschil maken en ben jij het visitekaartje van AP Support!

Nederlandse Zorgautoriteit

De Nederlandse Zorgautoriteit geeft een lezing.

Bij de Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) houden wij ons dagelijks bezig met de bekostiging van en toezicht op de zorg in Nederland. Tijdens deze online lezing vertellen wij jullie meer over ons werk bij de NZa aan de hand van een aantal voorbeelden. Ons werk varieert van het vaststellen van tarieven tot het uitbrengen van advies aan het ministerie van VWS. We hopen er een leuke interactieve sessie van te maken, zodat jij straks weet of het iets voor je is om bij de NZa te komen werken. Wij zien jullie graag tijdens de Carrièredagen, tot dan!

Ksyos

Ksyos geeft een workshop en heeft een stand op de bedrijvenmarkt.

Ksyos is de grootste zorginstelling van Nederland en houdt zich al jaren bezig met eHealth. Samen zien we met 4.500 medisch specialisten en paramedici en 7.500 huisartsen zo’n 1.500 mensen per dag. Dicht bij huis, zonder wachttijd en voor een eerlijke prijs. Ksyos is een snelgroeiende, innovatieve organisatie met meer dan 100 enthousiaste collega’s.
(Werk)plezier is voor ons een echte must. We houden ervan om met elkaar te lachen en hebben, ondanks het thuiswerken, tijd en aandacht voor social meet-ups met collega's (op afstand). Daarnaast organiseren we regelmatig leuke (digitale) activiteiten, uitjes en (vrijdagmiddag)borrels, wandelingen of sportactiviteiten! Ook vinden we persoonlijke ontwikkeling heel belangrijk. Zo werk je aan je eigen ontwikkeling met behulp van onze eigen Ksyos Academy.
Ksyos loopt voorop als het gaat om modern & hybride werken. Zo kun je vrije feestdagen omruilen met feestdagen die passen bij jouw overtuigingen en krijg je een extra vrije dag om bijvoorbeeld te besteden aan vrijwilligerswerk. Ook als corona voorbij is, zal hybride werken bij ons de standaard zijn. Je ontvangt hiervoor een thuiswerkvergoeding en een budget voor een fijne (thuis)werkplek

Ilionx

Ilionx heeft een stand op de bedrijvenmarkt.

ilionx healthcare: de IT partner met zorgkennis
De wereld digitaliseert snel en ook in de zorgsector worden steeds meer digitale middelen ingezet voor het verbeteren van de zorg. Deze ontwikkeling is in een stroomversnelling geraakt door de coronapandemie. Zorgverleners, patiënten en cliënten hebben op grote schaal kennisgemaakt met de voordelen van digitalisering in de zorg en dat opent deuren om hier verder stappen in te zetten. Door slim gebruik te maken van ICT kunnen zorginstellingen hun patiënten en cliënten de juiste zorg op de juiste plek aanbieden.

Samen voor slimme zorg!
ilionx healthcare kent de IT-uitdagingen van zorginstellingen als geen ander. Veel van onze medewerkers hebben zelf in de zorg gewerkt. Met die unieke kennis helpen wij hen de uitdagingen aan te gaan op het gebied van digitale en datagedreven zorg, ontzorging van ICT en privacy & security. Samen halen we het maximale uit de inzet van slimme technologie, zodat zorginstellingen voorbereid zijn op de digitale wereld van morgen. We vertellen je graag hoe je met ICT slimmer kunt werken in de zorg.